Hvidsten Kro

En Lars Lilholt sang

Lars Lilholt laver med denne sang et helteepos, om mændene fra modstandsgruppen som havde base på Hvidsten Kro.Djævelen ved mindestenen for Hvidsten Kro madstandsgruppen

På History Watch, er der to beretninger som fortæller om den ulykke som ramte familien Fiil, som ejede Hvidsten Kro og hvor krofatter var leder af selve modstandsgruppen.
De to sider: Afskedsbrev Marius Fiil og Hvidstenstengruppen henrettes.

I det sidste nævnte link skriver Kirstene Fiil til Dr. Best (det tyske riges befuldmægtige i Danmark). Hendes indledende ord siger en del om de otte mænd, som er nævnt på mindestenen. De er: “I anledning af, at De i dag har henrettet otte danske mænd, føler jeg trang til at sige Deres exellence min mening, ikke for min families skyld, som i dag er blevet skudt, men for alle dem, der kommer efter dem, for nogle kommer, det ved vi.”

Det anvendte billede er selvfølgelig en fotomanipulation. Jeg syntes, at Djævelen passede godt til sangen, da gruppen blev grundet en stikker, som lod sig friste og Lars Lilholt har en violin, hvor Djævelen himself er skåret ud af grebet.

Efterlad et svar