110 år med Antoine de Saint-Exupéry

En lille hyldest til faderen til Den lille Prins

I dag for 110 år siden fødtes Antoine de Saint-Exupéry, som blandt andet skrev: Den lille Prins. Saint-Exupéry er franskmand og pilot. I hans skriverier indgår ofte flyvemaskiner.

Saint-Exupéry døde i et P-38 fly, over Middelhavet under hans sidste kampflyvning. I mange år var det uklart, hvad som skete med ham, da flyet blot forsvandt. For få år siden meldte en tysk pilot sig og sagde, at han var den som skød ham ned. Hvilket han angrede, da han var en stor fan af hans skriverier.

På History Watch er der en beretning, hvor Antoine de Saint-Exupéry selv sætter ord på sit forhold til sin P-38. Der står blandt andet:

”Jeg har lige foretaget et par flyvninger med P-38. Det var en dejlig maskine. Jeg ville være blevet lykkelig, hvis jeg havde fået den i fødselsdagsgave, da jeg blev tyve år.
Men i dag, da jeg har nået en alder af treogfyrre og har godt 6.500 flyvetimer under alle himmelstrøg bag mig, må jeg med vemod konstatere, at jeg ikke længere finder nogen større fornøjelse i denne leg.
Min maskine er jo blot et flytteredskab – i dette tilfælde i krigens tjeneste. Og når jeg i en alder, der i vort fag må anses for ærværdig, giver mig hastigheden og lufthøjderne i vold, gør jeg det snarere for ikke at unddrage mig min generations uhumske opgaver end i håbet om at genfinde fordums glæder”

Jeg vil personligt elske at få en P-38, da det er et fantastisk fly. Antoine de Saint-Exupéry tillykke med dagen og tak, for alle de gode læseoplevelser du har givet.

Efterlad et svar