Gule Master

København - 5 masteret sejlskib

København - 5 masteret sejlskib

En af mine mest vidende venner skrev følgende til mig, som forklaring på en undring over, hvorfor så mange sejlskibe ved Cutty Sark I Aalborg havde gul bemaling på masterne.

Men har her opskriften på den specielle gule farve som kun HMS Victory idag bærer, Farven er faktisk en nyance som Royal Navy stadig har eneret på.( Dog har skippere der har tjent i flåden,, i kamp, samt medlemmer af R.Y.C. retten til at benytte denne farve,, grunden til en fritids bådsclub, er beæret med dette, skylles evakuering af de engelsk og fransk tropper i nordfranking.. de må desuden “Fly the Royla Navy pennet” D.v.s. Det national flag der normalt er forbeholdt flåden.:

Opskriften er:

kog en liter linolie, til den begynder at blive tyk og mørk. Der tilsættes så en 1/4 pint frisk okseblod.

rør blodet godt ud i olien så den er mørk og ensartet.

tag olien af ilden,, rør så 1 engels pund kridt i olien, og derefter 1½ pund gul okker.

bliv ved med at rører rundt til malingen er kølet helt af.

okseblodet gør det at proteinet er med til at binde kridt og okker til olien.

Grunden til at Nilson, fandt den farve var pengenød, NIlson havde ikke i starten af sin løbebane hæld med prisepenge, og havde desuden været på ½ sold i 2 år. værfter leverede mailing til skibene, men aldrig nok til at få skibene til at holde en flot standard,, det var en selvfølge at cheferne selv betale det sidste for at få den perfekte fremtoning,, eks bemailing af galionsfigurer forgyldninger, og maling så den konstant kunne holdes et pænt skib,, det betød meget at skibet fremstod flot, da en skibschef videre karriere ikke alene bestod i evner i kamp, men også holde en høj standard…

Rige chefer, adelige havde ingen problemer, men en fattig præstesøn, der alene kom frem på sine evner, havde et problem..

Nilson fik et tilbud ved en skibsproviater i Kingston, som lå inde med okker.. den okker kunne lige netop strække hans maling til han igen var berettiget til nye beholdninger fra værftet. nød lærer somsagt nøgen kvinde at spinne, men nød lærer sømand at finde alternative farver..

Der var mange besynderlige farver både i engelske, franske og spanske skibe,, eks var der fransk fregat der var lyserød,, et Spansk lineskib, der var blommefarvet. engelsk fregat der fremstod i badyblå liner,, men det der er blevet hængende er nilsons okker gule,

Efterlad et svar