Bjergeløn for Titanic

RMS Titanic Inc. Er blevet tildelt en bjergeløn på 640mill kroner (110mill $) for at have hentet 5.500 ting op fra vraget af Titanic, ved at bruge specialbyggede robotter.

Titanics venstre propel under bygning

Titanics venstre propel under bygning

”Bjærgningen af Titanic har krævet uset dygtighed og engagement,” skriver dommer Rebecca Smith i afgørelsen, der har baggrund i maritime bjærgningsregler med ophav helt tilbage i det antikke Grækenland.En vigtig begrundelse for bjergelønnen er, at vraget efter Titanic er meget forfaldent. “Titanics kunstgenstande ville være gået tabt på bunden af havet, så offentligheden ikke fik indblik i deres kulturelle skønhed. Nu har RMS Titanic Inc. reddet disse genstande fra at forsvinde for kommende generationer.”

RMS Titanic Inc. Har ikke ejendomsretten over de hentede effekter fra Titanic. Indenfor det kommende år, vil domstolen i Virginia tage stilling til, om bjergelønnen skal udbetales ved, at overdrage RMS Titanic Inc. De bjergede effekter, eller de hentede genstande skal sælges for at finansiere bjergelønnen.

Indlægget her er skrevet 15. august 2010 og tildelingen skete mig bekendt 1-2 dage tidligere.

3 kommentarer til“640mill for Titanic”

 1. Kommentar fra tommy

  har læst rigtig meget om titanic men vil gerne vide mere om det er så fasineret af titanic og elsker filmen om titanic det er stadig verdens bedste film håber jeg kan få flere svar om skibet hilsen tommy

 2. Kommentar fra Brian Tranholm

  Hej Tommy – tak for din kommentar. Titanic er et emne, som i 2011 vil få nye indlæg om.

  Med venlig hilsen
  Brian Tranholm

 3. Virkelig spændene har set læst meget om Titanic ,det sidste var Titanic museet ! Vil gerne se mere .

  Hilsen Marianne

Efterlad et svar